ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ

42498
21 Μαΐου, 2024

ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΣΤΥΛΙΔΑΣ

"Αν σκέφτεσαι για 100 χρόνια, δίδαξε ανθρώπους" Κομφούκιος

Απολογισμός εκδρομής στη Βουλγαρία 2022-2023 Γ΄ ΛΥΚΕΙΟΥ ΣΤΥΛΙΔΑΣ

Μια εκδρομή στο εξωτερικό, που το σχολείο μας, μετά από χρόνια, επεχείρησε σε συνθήκες, μάλλον δύσκολες, με πρώτη και αυτονόητη δυσκολία αυτή του covid.
Όμως πραγματοποιήθηκε με θετικότατο πρόσημο σε όλα!!!
Η διοργάνωση καλή, η ξεναγός μας εξαιρετική, η επιλογή των ξενοδοχείων ικανοποιητική με πρώτη και καλύτερη αυτή του Μπάνσκο! Αξιοθέατα της φύσης και του πολιτισμού, βιωματική ανάγνωση της ιστορίας της γείτονας χώρας,της καθημερινότητας της, των ηθών και των εθίμων της ήταν στο ημερήσιο πρόγραμμα!
Μπαινοβγήκαμε σε μουσεία, σε εκκλησίες,περιδιαβήκαμε πλακόστρωτους δρόμους,ψωνίσαμε στους γραφικότατους πεζόδρους της Σόφιας, του Blodviv, ήπιαμε τον καφέ μας σε γραφικότατες πλατείες, φάγαμε σε ταβέρνες τοπικά εδέσματα, χορέψαμε στις βραδινές εξόδους μας, παίξαμε χιονόμπαλες…γίναμε παιδιά για τα παιδιά μας, γίναμε μια μεγάλη αγκαλιά χριστουγεννιάτικης καρδιάς.
Μπράβο στους μαθητές μας γιατί λειτούργησαν εντός σχολικού πλαισίου, με συναίσθηση συλλογική, με υπευθυνότητα!!!!!
Χάρισαν στους ευατούς τους
στη δύσκολη αυτή χρονιά, χρονιά Πανελληνίων, όμορφες μνήμες, μνήμες μιας ζωής.
Και σε μας για άλλη μια φορά δάνεισαν την φρέσκια ματιά τους, το πηγαίο χιούμορ της εφηβείας τους, την ζωντάνια της νιότης τους!!
Γυρίσαμε με λίγη κούραση, γιατί η ασφάλεια τους αυτό απαιτούσε, όμως με πολύ ικανοποίηση,γιατί τα μπαγκάζια μας είχαν κάθε λογής πραμάτεια
εκλεκτή, αφού πενθήμερης εκδρομής Γ’ Λυκείου οξυγόνο απέπνεε!
Αυτό που δεν αποφύγαμε ήταν η συνάντηση μας με τον covid..εκεί τον συναντήσαμε εδώ μας συστήθηκε..για άλλη μια φορά..για κάποιους!
Αναγκαία η αποχή για 5 μέρες από τις σχολικές υποχρεώσεις για όσους κόλλησαν, μικρούς και μεγάλους.
Ελπίζω πως όλα καλά θα πάνε και μια εβδομάδα πριν τις διακοπές των Χριστουγέννων θα πούμε τα Χρόνια πολλά στο σχολείο μας όλοι!!!
Μια μικρή περιπέτεια είναι για όσους κόλλησαν και για μένα προσωπικά και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να επηρεάσει τη θετικότατη εικόνα της εκδρομής μας!!!

You may have missed