ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ

42265
17 Μαΐου, 2024

ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΣΤΥΛΙΔΑΣ

"Αν σκέφτεσαι για 100 χρόνια, δίδαξε ανθρώπους" Κομφούκιος

Συμμετοχή μαθητών του ΓΕΛ ΣΤΥΛΙΔΑΣ σε πρόγραμμα του EUROPE DIRECT

Μετά από πρόσκληση του 1ου Προτύπου Γενικού Λυκείου Αθήνας –Γεννάδειο ομάδα μαθητών του ΓΕΛ Στυλίδας συμμετείχε μέσω τηλεδιάσκεψης στην ενημερωτική δράση με θέμα      «Βιώσιμη Ανάπτυξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση». Η ενημερωτική δράση διοργανώθηκε από το EuropeDirectΕΛΙΑΜΕΠ Αττικής  στο  1ου Πρότυπο Γενικό Λύκειο Αθήνας –Γεννάδειοτην Τρίτη 10 Μαϊου 2022 και ώρα 13:00-14:00.

Οι μαθητές ενημερώθηκαν για τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης στο πλαίσιο της Ε.Ε. , την παρακολούθηση της προόδου υλοποίησής τους καθώς και την πρόοδο στην υλοποίηση των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης της χώρας μας.Η ΕΕ έχει καίρια ευθύνη να επιτύχει τους στόχους της Ατζέντας 2030 για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη και πρέπει να διασφαλίσει ότι όλες οι εσωτερικές και εξωτερικές πολιτικές της συνάδουν και ευθυγραμμίζονται με τους Στόχους για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη. Η ΕΕ πρέπει να αναδιαρθρώσει τις επενδύσεις της για να επιτύχει τη βιωσιμότητα, να εξαλείψει τη φτώχεια και να πραγματώσει σε όλο τον κόσμο την καθολική πρόσβαση στα θεμελιώδη δικαιώματα. Η επίτευξη των  Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης θα επιτύχει ευρωπαϊκές πολιτικές, κανόνες και πρότυπα που να εκπληρώνουν τους αρχικούς τους σκοπούς: να προστατεύουν και να κατοχυρώνουν την ευημερία και την υγεία, να διαφυλάσσουν την ασφάλεια και την ελευθερία των ανθρώπων, να προστατεύουν το κλίμα και το περιβάλλον,  πολιτικές οι οποίες να στηρίζουν και να εξυπηρετούν τις τωρινές και τις μέλλουσες γενιές εντός και εκτός Ευρώπης.

Επίσης οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν από την  Εναλεία , μια αστική μη κερδοσκοπική κοινωνική επιχείρηση,  για δύο άμεσα σχετιζόμενα προβλήματα  του θαλάσσιου περιβάλλοντος,  της Μείωσης των Αποθεμάτων Ψαριών και της Πλαστικής Θαλάσσιας Ρύπανσης. Οι μαθητές κατανόησαν την αναγκαιότητα  να κάνουμε το θαλάσσιο οικοσύστημα βιώσιμο με την αντιμετώπιση τόσο της υπεραλίευσης όσο και της πλαστικής ρύπανσης.

Οι μαθητές οι οποίοι πήραν μέρος  στην τηλεδιάσκεψη ήταν:

Ταμπάκου Αναστασία  Α΄2

Γκόλφη Ελένη  Β΄1

Κυριαζής Ανάργυρος  Β’ 2

Μπακογεώργου Άννα  Β΄2

Μαύρου Ιουλία  Β΄2

Κοντού – Κάντριου Αθανασία  Β΄2

Κουκής Παναγιώτης  Β΄2

Τετάκη Μαρία-Αικατερίνη  Β΄3

Φαλάρα Μαρία  Β΄3

Υπεύθυνοι Καθηγητές : Τσούτσικα Φωτεινή – Ψύλλος Σωτήριος

 

You may have missed